Χαιρετισμός του προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κάρολου Παπούλια για τα “100 χρόνια ΕΣΗΕΑ 1914-2014”

Χαιρετισμός του προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κάρολου Παπούλια για τα “100 χρόνια ΕΣΗΕΑ 1914-2014”

Δημοκρατία και ελευθερία του Τύπου είναι δυο έννοιες απολύτως συνυφασμένες. Ο βαθμός της ελευθερίας του Τύπου αποτελεί το ασφαλέστερο και ουσιαστικότερο κριτήριο για τη λειτουργία της Δημοκρατίας και η ποιότητα της Δημοκρατίας αντικατοπτρίζεται στον Τύπο, γραπτό και ηλεκτρονικό, κάθε χώρας.
Σήμερα, παρά το γεγονός ότι τα σύνορα «ανοίγουν», μεγαλώνει, σε βαθμό αντιστρόφως ανάλογο, η ανάγκη για την ουσιαστική ενημέρωση, αλλά και για την απρόσκοπτη διακίνηση ιδεών και απόψεων.

Η λειτουργία του Διαδικτύου και οι νέες τεχνολογικές δυνατότητες αναδεικνύουν, χωρίς αμφιβολία, τις νέες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο Τύπος, αλλά και την ευθύνη που επωμίζονται οι λειτουργοί του, προκειμένου να καλύψουν την απόσταση που, πολλές φορές, χωρίζει τους πολίτες από την ουσιαστική και πλουραλιστική ενημέρωση.

Ξεχωριστή θέση στο πάνθεο του Ελληνικού Τύπου κατέχει η ΕΣΗΕΑ.
Στα 100 χρόνια παρουσίας της βρέθηκε πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων που δίνουν οι «λειτουργοί» του Τύπου για ανεξάρτητη δημοσιογραφία, τη δημοκρατία και τον πολιτισμό, αλλά και η προσπάθεια που κάνουν να αφυπνίσουν συνειδήσεις.
Με δεδομένη, λοιπόν, την μέχρι τώρα λαμπρή πορεία της, μία πορεία αγωνιστική, αλλά και την αγάπη των λειτουργών του Τύπου για την ενημέρωση, το μέλλον της διαγράφεται λαμπρό, όπως της αξίζει.

Ελπίζω έως το τέλος της έκθεσης θα μου δοθεί η ευκαιρία να την επισκεφθώ και να περιηγηθώ τα “100 Χρόνια της ΕΣΗΕΑ”.

Τηλέφωνο : +30 210 3675400
Fax: +30 210 36 25 955
E-mail : morfotiko@esiea.gr

Ακαδημίας 20 10671 Αθήνα
3ος Όροφος