Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ στο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ στο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Τριάντα χρόνια κλείνουν εφέτος από τη δημιουργία του φεστιβάλ Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, που θα διεξαχθεί από 19 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους «Ααβόρα» και «Έλλη». Μεταξύ των υποστηρικτών του Πανοράματος είναι και το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ.

Φέτος, για τον εορτασμό αυτό, το φεστιβάλ έχει καλέσει διάσημους Ευρωπαίους δημιουργούς, οι οποίοι θα αναλάβουν να δώσουν και masterclasses για σπουδαστές και το κινηματογραφόφιλο κοινό. Ανάμεσα στα πρώτα ονόματα αυτών που έχουν κληθεί είναι και ο Πολωνός σκηνοθέτης και μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (η οποία επίσης γιορτάζει φέτος, όπως κι εμείς, τα 30 της χρόνια) Κριστόφ Ζανούσι, και οι σκηνοθέτες Εμίρ Κουστουρίτσα, Κεν Λόουτς και Μάρκο Μπελόκιο.

Το πρόγραμμά του φεστιβάλ θα  αποτελείται από 50 περίπου μεγάλου μήκους ταινίες – ένα τμήμα του οποίου περιλαμβάνει και νέες, άπαικτες ταινίες που προέρχονται από το εξωτερικό, ένα άλλο μέρος προέρχεται από Έλληνες εισαγωγείς, με ταινίες που  προβάλλονται σε avant-premieres, ενώ, τα διάφορα αφιερώματά του έχουν σχέση με την επικαιρότητα, ή με θέματα ή προσωπικότητες του χώρου.

Διευθυντής του Πανοράματος είναι ο κινηματογραφικός κριτικός και μέλος της ΕΣΗΕΑ Νίνος Φένεκ Μικελίδης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Τηλέφωνο : +30 210 3675400
Fax: +30 210 36 25 955
E-mail : morfotiko@esiea.gr

Ακαδημίας 20 10671 Αθήνα
3ος Όροφος