ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ: ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ – ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ: ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ – ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ με θέμα “Σπάσε τη Σιωπή: Ενδοσχολική Βία-Εκφοβισμός”. Η Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023, ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του εκλιπόντος Βασίλη Βασιλικού, εκλεγμένου Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.

Παρούσα ήταν η Υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου για το θέμα, ενώ χαιρετισμό απέστειλε η Εξοχότατη Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου https://www.morfotikoesiea.gr/xairetismos-eksoxotatis-proedroy-tis/.

Το δικό τους μήνυμα για το θέμα απηύθυναν και οι εκπρόσωποι όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Η Ημερίδα ξεκίνησε με την προβολή της μαγνητοσκοπημένης συνέντευξης μιας μητέρας, της οποίας το παιδί υπήρξε θύμα ενδοσχολικής βίας.

Τις ερωτήσεις της μετέφερε στο πάνελ η συντονίστρια Τασούλα Παπανικολάου, δημοσιογράφος του Star Channel και μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Την σκυτάλη στη συνέχεια πήραν ο Νεκτάριος Κορδής, μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ,  η Άρτεμις Τσίτσικα Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής Ε.Κ.Π.Α., ο Γιώργος Κορμάς, Γιατρός, υπεύθυνο της γραμμής βοηθείας Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και η Κωνσταντίνα Κωστάκου, Αστυνόμος Α’, Δρ. Ψυχολογίας Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων Αττικής. Με τις επιστημονικές τους απόψεις, κάλυψαν όλες τις πτυχές του θέματος που καταγράφεται έντονα στην ελληνική κοινωνία.

Μέρος της καμπάνιας του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ αποτελεί ένα τηλεοπτικό σποτ (μπορείτε να το βρείτε εδώ: https://youtu.be/jOfrgkqdUq0?si=CDllu-ujasQPuc-c) στο οποίο συμμετείχαν αφιλοκερδώς: ο Έλληνας Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Λευτέρης Πετρούνιας και επτά δημοσιογράφοι των ελληνικών τηλεοπτικών δικτύων πανελλήνιας εμβέλειας: Μαρία Αναστασοπούλου, Χριστίνα Βίδου, Σπύρος Λάμπρου, Αγγελική Νικολούλη, Δημήτρης Οικονόμου, Ευλαμπία Ρέβη και Σοφία Ρομπόλη.

 

Στην ενίσχυση του σκοπού της εκστρατείας συμμετείχε και ο συνάδελφος Αλέξανδρος Τσουβέλας, ο οποίος πρόσφερε ένα ολιγόλεπτο βίντεο που προβάλλεται στα social media του Μορφωτικού Ιδρύματος https://www.instagram.com/p/C0I7MUYNexA/ https://www.facebook.com/reel/1748792598969765

https://twitter.com/morfotikojuadn/status/1729031502590296251

Στη «ΣΤΑΣΥ Σταθερές Συγκοινωνίες» και σε οχήματα της «ΟΣΥ Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», επικολλήθηκε η αφίσα της καμπάνιας «ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ»:

        

Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος για άλλη μια φορά ευχαριστεί  τη ΔΕΗ, που με τη γενναιόδωρη χορηγία της είχε καθοριστική συμβολή στη δημιουργία της νέας καμπάνιας του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.

Επίσης, οφείλει ευχαριστίες για την υποστήριξή τους στους: ΑΙΓΕΑΣ-ΑΜΚΕ, ΣΤΑ.ΣΥ. ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ο.Σ.Υ. ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε., ΑΘΗΝΑΪΚΟ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΕ-ΜΠΕ, SKY EXPRESS και GRAVITY THE NEWTONS  η βοήθεια των οποίων πρόσφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ευχαριστεί επίσης όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους δημοσιογράφους, καθηγητές, φοιτητές δημοσιογραφικών σχολών, μαθητές της Γενναδείου Σχολής, τις μητέρες αδικοχαμένων γυναικών που έπεσαν θύματα γυναικοκτονιών συγκεκριμένα την Κούλα Αρμουτίδου και τον σύζυγό της Γιάννη Τοπαλούδη, την Ελένη Κρεμαστιώτη, την Κατερίνα Κώτη και τη Ρόζα Φωτιάδου. Ιδιαίτερη χαρά για εμάς ήταν η παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια της Ημερίδας της ηθοποιού Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη.

Στόχος της εκστρατείας είναι, πέρα από την ενημέρωση της κοινής γνώμης, η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών και παραγόντων καθώς και η παρότρυνση των παιδιών που βιώνουν τέτοιες καταστάσεις να «Σπάσουν» τη δική τους «Σιωπή».

#spasetisiopi #esiea #stopschoolviolence #actnow #stopthefear #morfotikoesiea

 

Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ

Τηλέφωνο : +30 210 3675400
Fax: +30 210 36 25 955
E-mail : morfotiko@esiea.gr

Ακαδημίας 20 10671 Αθήνα
3ος Όροφος