Παρουσίαση επετειακής έκδοσης του ιστορικού λευκώματος με τίτλο «1922 ΜΕ ΞΙΦΟΛΟΓΧΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΔΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ»

Παρουσίαση επετειακής έκδοσης του ιστορικού λευκώματος με τίτλο «1922 ΜΕ ΞΙΦΟΛΟΓΧΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΔΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ»

Με την παρουσίαση της επετειακής έκδοσης του ιστορικού λευκώματος με τίτλο «1922 ΜΕ ΞΙΦΟΛΟΓΧΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΔΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» τιμά το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ τα θύματα και τους πρόσφυγες από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την παρουσίαση του λευκώματος στη βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ “Δημήτρη Ι. Πουρνάρα” Ακαδημίας 20 στο 2ο όροφο, ενώ η έκδοση αφιερώνεται στη μνήμη του δημοσιογράφου Νίκου Καπετανίδη που απαγχονίστηκε στην Αμάσεια το 1921.

Θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Έλλη Στάη, Μαρία Παπαδή, Παντελής Αθανασιάδης, Παντελής Καψής και ο Δημήτρης Σκλαβενίτης, επιστημονικός επιμελητής της έκδοσης.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Μαρία Θ. Αντωνιάδου, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ και Μορφωτικού Ιδρύματος και ο Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής.

Κείμενα θα αποδώσει ο Χάρης Ρώμας,  Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Θα συντονίσει το μέλος του Δ.Σ του Μορφωτικού Ιδρύματος Άρης Ραβανός.

Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με τις ευγενικές χορηγίες της Περιφέρειας Αττικής, της Οικογένειας Δ.Ι.Πουρνάρα, της ΔΕΗ και την υποστήριξη της Optima bank, χωρίς τη  συμβολή των οποίων δεν θα ήταν εφικτή.

 

 

Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ

Τηλέφωνο : +30 210 3675400
Fax: +30 210 36 25 955
E-mail : morfotiko@esiea.gr

Ακαδημίας 20 10671 Αθήνα
3ος Όροφος