Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αρμενίας στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αρμενίας στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους, που συμμετείχαν στη διαδικτυακή εκδήλωση «Η κρίση στον Καύκασο και τα αίτια του πολέμου», με ομιλητή την Α.Ε. κ. Αρμέν Σαρκισιάν, Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας.

Ο Πρόεδρος της Αρμενίας από την αρχή της διαδικτυακής σύνδεσης υπογράμμισε τους αδελφικούς δεσμούς, που εδώ και αιώνες χαρακτηρίζουν τη σχέση των δύο αρχαίων λαών της Ελλάδας και της Αρμενίας. Ανεφέρθη στον ακραία επιθετικό και  επεκτατικό ρόλο της Τουρκίας  από την Κεντρική Ασία μέχρι και την Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε ότι ο αρμενικός λαός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ «αγωνίζεται όχι μόνο για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση όλων των λαών, αλλά και για την ασφάλεια της Ευρώπης» και απάντησε σε σειρά ερωτήσεων των συναδέλφων του διεθνούς και διπλωματικού ρεπορτάζ.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Βασίλης Βασιλικός,  εκ μέρους του Μορφωτικού Ιδρύματος ΕΣΗΕΑ, ο Δημήτριος Μαρκόπουλος, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνοαρμενικής φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου και  μήνυμα απέστειλε ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Διεθνών Σχέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Δρ. Παύλος Τσολακιάν, Πρόεδρος της Αρμενικής Κοινότητας της Ελλάδος.

Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ

 

Τηλέφωνο : +30 210 3675400
Fax: +30 210 36 25 955
E-mail : morfotiko@esiea.gr

Ακαδημίας 20 10671 Αθήνα
3ος Όροφος