Λογοτεχνικό Βραβείο “Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου”

Λογοτεχνικό Βραβείο “Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου”

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ ενημερώνει τους συνάδελφους για την απονομή του λογοτεχνικού «ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» από το «ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ», το οποίο συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.

  • Πρόεδρος της τριμελούς κριτικής επιτροπής αξιολόγησης των βιβλίων των υποψηφίων είναι ο καθ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης.
  • H απονομή του βραβείου γίνεται κάθε δύο χρόνια, την 9η Νοεμβρίου (οπότε συμπληρώνονται δύο χρόνια από την έγκριση του προεδρικού διατάγματος).
  • Η πρώτη απονομή θα πραγματοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου 2022.
  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αποκλειστικά δημοσιογράφοι, μέλη Επαγγελματικών Δημοσιογραφικών Ενώσεων από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο.
  • Το θέμα του συγγραφικού έργου πρέπει να είναι εμπνευσμένο αποκλειστικά από την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Ελλάδας (ιστορικό μυθιστόρημα, βιογραφία, δοκίμιο, διατριβή κ.α).
  • Η πρώτη έκδοση του έργου πρέπει να έχει γίνει μέσα στην πενταετία που προηγείται της ημερομηνίας απονομής του βραβείου.
  • Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν, έξι μήνες πριν την ημερομηνία απονομής του βραβείου, να αποστείλουν τρία αντίτυπα του βιβλίου τους, την φωτογραφία της επαγγελματικής τους ταυτότητας και το  βιογραφικό τους σημείωμα στην  διεύθυνση της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 10671) για το «ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ».

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Τηλ:. 210 3675430 -1, φαξ 210 3625955, www.morfotikoesiea.gr, e-mail: morfotiko@esiea.gr

Τηλέφωνο : +30 210 3675400
Fax: +30 210 36 25 955
E-mail : morfotiko@esiea.gr

Ακαδημίας 20 10671 Αθήνα
3ος Όροφος