Επιφανείς δημοσιογράφοι σε συλλεκτική σειρά γραμματοσήμων την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ

Επιφανείς δημοσιογράφοι σε συλλεκτική σειρά γραμματοσήμων την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ

Ειδικότερα η εν λόγω σειρά περιλαμβάνει τους δημοσιογράφους: Ιωάννη Ιάκωβο Μάγερ, Βλάση Γαβριηλίδη, Δημήτρη Ψαθά, Παύλο Παλαιολόγο,  Μάριο Πλωρίτη, Αιμίλιο Χουρμούζιο, Μαρία Ρεζάν και Νίκο Καραντηνό.

Τις σειρές των συλλεκτικών γραμματοσήμων θα παραλάβουν συγγενείς των τιμώμενων, στο έργο και την προσωπικότητα των οποίων θα αναφερθούν συνάδελφοί τους δημοσιογράφοι.

Ακολουθούν λεπτομερέστερα στοιχεία για τους τιμώμενους, τους  παραλήπτες των γραμματοσήμων και τους ομιλητές:

Στη συλλεκτική σειρά γραμματοσήμων τιμώνται:

Α. Οι πρωτοπόροι της ελληνικής δημοσιογραφίας Ιωάννης Ιάκωβος Μάγερ (1798-1826) και Βλάσης Γαβριηλίδης (1848-1920).

Για την προσωπικότητα του Ιωάννη Ιάκωβου Μάγερ θα μιλήσει ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Ιστορικού Μουσείου «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» Ι. Π. Μεσολογγίου Νίκος Κορδόσης και θα παραλάβει το γραμματόσημο ο Πρέσβης της Ελβετίας  Λορέντζο Αμπερ.

Για την προσωπικότητα του Βλάση Γαβριηλίδη θα μιλήσει ο δημοσιογράφος  Γιώργος Λεονταρίτης και θα παραλάβει το γραμματόσημο εκ μέρους του Συνδέσμου Ρωμαϊικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων ΣΥΡΚΙ ο δημοσιογράφος  Νίκος Μαγγίνας.

Β. Οι χρονογράφοι δημοσιογράφοι Δημήτρης Ψαθάς (1907-1979) και Παύλος Παλαιολόγος (1895-1984).

Για την προσωπικότητα του Δημήτρη Ψαθά θα μιλήσει ο δημοσιογράφος  Λευτέρης Παπαδόπουλος και θα παραλάβει το γραμματόσημο η κόρη του απεικονιζόμενου Μαρία Ψαθά.

Για την προσωπικότητα του Παύλου Παλαιολόγου θα μιλήσει ο δημοσιογράφος πρώην βουλευτής και υπουργός Γιώργος Ρωμαίος και το γραμματόσημο θα παραλάβει η εγγονή του απεικονιζόμενου Μαρία Παλαιολόγου.

Γ. Οι επιφυλλιδογράφοι δημοσιογράφοι  Μάριος Πλωρίτης (1919-2006)  και Αιμίλιος Χουρμούζιος (1904-1973).

Για την προσωπικότητα του Μάριου Πλωρίτη θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης και το γραμματόσημο θα παραλάβει η σύζυγος του απεικονιζόμενου Κάτια Δανδουλάκη.

Για την προσωπικότητα του Αιμίλιου Χουρμούζιου θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Μίμης Παπαπαναγιώτου και θα παραλάβει το γραμματόσημο εκ μέρους της δημοσιογραφικής οικογένειας της «Καθημερινής» ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κατσίγερας

Δ. Οι συνδικαλιστές δημοσιογράφοι Μαρία Ρεζάν (1921-2004) και Νίκος Καραντηνός (1920- 2008).

Για την προσωπικότητα της Μαρίας Ρεζάν θα μιλήσει η δημοσιογράφος και συνδικαλίστρια μέλος του Δ.Σ. και πρώτη γυναίκα Γενική Γραμματέας της Ενωσης Νανά Νταουντάκη. Το γραμματόσημο θα παραλάβει ο γιός της απεικονιζόμενης Μίλτος Ιωσήφ.

Για την προσωπικότητα του Νίκου Καραντηνού θα μιλήσει η δημοσιογράφος Αριστούλα Ελληνούδη-Περλέγκα και το γραμματόσημο θα παραλάβει ο γιός του απεικονιζόμενου Χάρης Καραντηνός.

Επίσης η συλλεκτική σειρά περιλαμβάνει γραμματόσημο με το έμβλημα της ΕΣΗΕΑ και τη ρήση του Ι. Ι. Μάγερ «Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης», στο οποίο θα αναφερθεί ο π. Πρόεδρος της Ενωσης Νίκος Κιάος.

Με την παράκληση της δημοσίευσης και της ανάρτησης

Πληροφορίες: Tηλ: 2103675.430-1  FAX: 210 3625.955 Email: morfotiko@esiea.gr

Τηλέφωνο : +30 210 3675400
Fax: +30 210 36 25 955
E-mail : morfotiko@esiea.gr

Ακαδημίας 20 10671 Αθήνα
3ος Όροφος