Έκθεση του Βασίλη Καββαθά με την υποστήριξη του Μορφωτικού Ιδρύματος

Έκθεση του Βασίλη Καββαθά με την υποστήριξη του Μορφωτικού Ιδρύματος

Από την Τρίτη 11 Ιουνίου έως και την Κυριακή 28 Ιουλίου

Στο διάστημα αυτό:

Θα εκτίθενται, για πρώτη φορά, σπάνιες εκδόσεις βιβλίων, αφίσες και προγράμματα του θεάτρου, γκραβούρες, ξυλογραφίες και χαλκογραφίες ξένων καλλιτεχνών και περιηγητών, πίνακες ζωγραφικής, ακουαρέλες, και φωτογραφίες επιδαύριας θεματολογίας, από το αρχείο και την συλλογή του εκθέτη, δημοσιογράφου συγγραφέα-εικαστικού και συλλέκτη απώτερος στόχος του οποίου είναι η δημιουργία μιας ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ της ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ.

Θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις –συνεντεύξεις (εφ΄ όλης της ύλης, για το τι θα πρέπει να γνωρίζει κανείς πριν ξεκινήσει για την Επίδαυρο) του Βασίλη Καββαθά με Πανεπιστημιακούς, θεατρολόγους, ηθοποιούς κ.α. (Επιδαυρίους με την ευρύτερη έννοια). ΄Εχει προγραμματισθεί ήδη:

Για την Παρασκευή 14 Ιουνίου (και ώρα 20.00) η συνομιλία του Βασίλη Καββαθά με τον Καθηγητή Χειρουργικής Πανεπιστημίου της Ζυρίχης -καθηγητή τ. Ιστορίας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Στεφ. Γερουλάνο με θέμα: Η ΙΑΤΡΙΚΗ στην ΕΠΙΔΑΥΡΟ.

Για την Τετάρτη 19 Ιουνίου και ώρα 20.00)συζήτηση με τον θεατρικό κριτικό- θεατρολόγο καθηγητή κ. Κ. Γεωργουσόπουλο (συνεντευξιαστής και συνεντευξιαζόμενος πέραν της δημοσιογραφικής τους ιδιότητας έχουν κι ένα άλλο κοινό σημείο: Συναντώνται στο κοίλον, και παρακολουθούν ανελλιπώς όλες τις παραστάσεις του θεάτρου της Επιδαύρου από το 1954 και εντεύθεν…)

Σημ. την Τρίτη 11 Ιουνίου (και ώρα 20.00) ο Βασίλης Καββαθάς (αντι εγκαινίων και συναφών εκδηλώσεων) θα αφηγηθεί στο κοινό μια άγνωστη εν πολλοίς ιστορία για την επιδαύρια περιπέτεια του Αρχαιολόγου ΠΑΝΑΓΗ ΚΑΒΒΑΔΙΑ-καταγεγραμμένη από τον ίδιο στο ογκώδες πόνημα του: ΑΝΑΣΚΑΦΗ στο ΙΕΡΟ-στην αυλή των ονείρων και των θαυμάτων, που περιλαμβάνει τον βίο και την πολιτεία του ανασκαφέα που έφερε στην επιφάνεια το «ωραιότερο – κατά γενικήν ομολογίαν – θέατρο του κόσμου!».

Παράλληλα θα παρουσιάσει τα συλλεκτικά συγγράμματα λευκώματα –εκδόσεις του ιδίου: Ο ΤΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΙΩΝ ΘΙΑΣΟΣ, ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ, Η ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ, ΘΕΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ, ΘΕΑΣ ΑΞΙΟΝ, ΕΠΙΔΑΥΡΙΟΝ ΑΝΑΘΗΜΑ, ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑΣ, ΕΠΙΔΑΥΡΙΟΣ ΧΕΡΟΥΒΙΚΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ, ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ, ΛΟΓΕΙΟΝ, και τις «ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ» ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ( αυτό, από τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ).

Τηλέφωνο : +30 210 3675400
Fax: +30 210 36 25 955
E-mail : morfotiko@esiea.gr

Ακαδημίας 20 10671 Αθήνα
3ος Όροφος