Έκθεση “Ιωάννης-Ιάκωβος Μάγερ: Ο Ελβετός, ο Μεσολογγίτης, ο Δημοσιογράφος” του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ στο Μεσολόγγι

Έκθεση “Ιωάννης-Ιάκωβος Μάγερ: Ο Ελβετός, ο Μεσολογγίτης, ο Δημοσιογράφος” του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ στο Μεσολόγγι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ συνδιοργανώνει με τον Δήμο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και το Κέντρο Λόγου και Τέχνης – Μουσείο «Διέξοδος» την έκθεση «Ιωάννης-Ιάκωβος Μάγερ: Ο Ελβετός, ο Μεσολογγίτης, ο Δημοσιογράφος» με αφορμή τον εορτασμό των 197 χρόνων από την ηρωική Έξοδο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου, πραγματοποιούνται την Παρασκευή, 7 Απριλίου και ώρα 8 μ.μ. στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης – Μουσείο «Διέξοδος» στο Μεσολόγγι.

Στα εκθέματά της περιλαμβάνονται τα «Ελληνικά Χρονικά» και πίνακες των μεγάλων ζωγράφων Γεωργίου Ροϊλού, Αλέκου Κοντόπουλου και Γιάννη Ψυχοπαίδη.

To πρωί του Σαββάτου, 8 Απριλίου, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Ιωάννη-Ιάκωβου Μάγερ, το οποίο δημιουργήθηκε το 1926 με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την μαρτυρική Έξοδο με πρωτοβουλία του τότε Αντιπροέδρου της, Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου. Στην επιτύμβια στήλη υπάρχουν εγχάρακτοι στίχοι των ποιητών και μελών της ΕΣΗΕΑ με καταγωγή από το Μεσολόγγι, Κωστή Παλαμά και Γεωργίου Δροσίνη αφιερωμένοι στο έργο και τη ζωή του Ιωάννη-Ιάκωβου Μάγερ. Επίσης, θα απονείμει το αργυρό εύσημο «Ξενοφών», την ανώτερη τιμητική διάκριση της ΕΣΗΕΑ, στον δήμο του Schöfflisdorf, γενέτειρα του Μάγερ, το οποίο θα παραλάβει ο δήμαρχός της, κ. Rolf Huber.

Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ

Τηλέφωνο : +30 210 3675400
Fax: +30 210 36 25 955
E-mail : morfotiko@esiea.gr

Ακαδημίας 20 10671 Αθήνα
3ος Όροφος