Διημερίδα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ για την έξαρση του νεοναζισμού, του φασισμού και του ρατσισμού στην Ελλάδα και διεθνώς

Διημερίδα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ για την έξαρση του νεοναζισμού, του φασισμού και του ρατσισμού στην Ελλάδα και διεθνώς

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ διοργανώνει διημερίδα με θέμα: «Ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης και των δημοσιογράφων για την έξαρση του νεοναζισμού, του φασισμού και του ρατσισμού στην Ελλάδα και σε διεθνές επίπεδο».

Στην κατεύθυνση αυτή θα συζητηθεί και η προοπτική δημιουργίας διεθνούς παρατηρητηρίου, από τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, με σκοπό την ενημέρωση και την ενεργητική κινητοποίηση της κοινωνίας ενάντια στο νεοναζισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό. Στην διημερίδα θα παραστεί ο Τζιμ Μπουμέλα, Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, και μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΔ από την Ευρώπη.

Στη συζήτηση θα πάρουν μέρος οι δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας μας, τα πανεπιστημιακά τμήματα των μέσων ενημέρωσης, δημοσιογράφοι κοινωνικές οργανώσεις.

Κατά το διήμερο παρουσιάζεται, επίσης, με ανάλογη θεματογραφία έκθεση γελοιογραφιών από έλληνες και ξένους σκιτσογράφους.

Συντονιστής της διημερίδας ο πανεπιστημιακός Ρούλης Κοκελίδης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί 14-15 Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων στον α΄ όροφο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20), στις 10.30 π.μ.

Τηλέφωνο : +30 210 3675400
Fax: +30 210 36 25 955
E-mail : morfotiko@esiea.gr

Ακαδημίας 20 10671 Αθήνα
3ος Όροφος