Δέλτιο Τύπου: Το Εθνικό Θέατρο Αιθιοπίας στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Πρόσκληση για συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 27/9 παρουσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σ. Λιβαθινού.

Δέλτιο Τύπου: Το Εθνικό Θέατρο Αιθιοπίας στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Πρόσκληση για συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 27/9 παρουσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σ. Λιβαθινού.

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 | Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019

Το Εθνικό Θέατρο Αιθιοπίας, ο μεγαλύτερος και ο μόνος Ομοσπονδιακός πολιτιστικός οργανισμός της αφρικανικής αυτής χώρας των πάνω από 80 εθνοτήτων και 104 εκατομμυρίων κατοίκων, εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου και ώρα 20.00 παρουσιάζοντας ένα έργο αφιερωμένο στην ζωή του Σωκράτη.

Το θεατρικό έργο «Bado Egir» (Ξυπόλυτος) παρουσιάζεται στα αιθιοπικά, με υπέρτιτλους στα ελληνικά και αγγλικά. Βασίζεται σε τρία έργα του Πλάτωνα: τους διαλόγους «Φαίδων» και «Κρίτων» και την «Απολογία του Σωκράτη». Το έργο αποτελεί μετάφραση και διασκευή στα αιθιοπικά του θεατρικού έργου «BarefootinAthens – Socrates’ Life», που είχε παρουσιάσει στις ΗΠΑ ο Πίτερ Ουστίνοφ, στην δεκαετία του 1960.

Την παράσταση θα προλογίσουν οι συντελεστές της σε συνέντευξη τύπου που θα δοθεί την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου (ώρα 12μ.) στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, α΄ όροφος). Παρών θα είναι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδας, Στάθης Λιβαθινός, ο οποίος θα μιλήσει εκπροσωπώντας την πρώτη κρατική σκηνή της χώρας, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία αυτή.

Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο της Εκατονταετηρίδας διπλωματικών σχέσεων Ελλάδος – Αιθιοπίας, υπό την αιγίδα του πρέσβη της ελληνικής Δημοκρατίας στην Αιθιοπία και μόνιμου αντιπροσώπου στην Αφρικανική Ένωση κ. Νικολάου Χ. Πατακιά.

Η είσοδος στο Ηρώδειο θα είναι ελεύθερη, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή τόσο των Ελλήνων όσο και των Αιθιόπων που διαβιούν στην χώρα μας.

Τηλέφωνο : +30 210 3675400
Fax: +30 210 36 25 955
E-mail : morfotiko@esiea.gr

Ακαδημίας 20 10671 Αθήνα
3ος Όροφος