Δελτίο Τύπου: Παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Σ. Παρνασσά «Τα Χρόνια της πείνας και τα παιδιά της κατοχής»

Δελτίο Τύπου: Παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Σ. Παρνασσά «Τα Χρόνια της πείνας και τα παιδιά της κατοχής»

Το βιβλίο του δημοσιογράφου Νίκου Σ. Παρνασσάμε τίτλο «Τα χρόνια της πείνας και τα παιδιά της Κατοχής» των εκδόσεων «Επτάλοφος», θα παρουσιαστεί την Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015, στις 12 μ., στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος).

Θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι: Γιώργος Βελαχουτάκος, Πάνος Σόμπολος, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και η Νινέτα Κοντράρου – Ρασιά.

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που άρχισα να γράφω για τις νέες εκδόσεις βιβλίων σε αρκετές εφημερίδες από τις οποίες πέρασα ως πολιτιστικός συντάκτης. Η μοίρα το έφερε να γράψω κι εγώ ένα μικρό βιβλιαράκι. Το θέμα του γνωστό στους συνομηλίκους μου αλλά οι πολλοί πιο νέοι το έχουν μάλλον ακουστά.

Η ιστορία του όλη αντικαθρεφτίζεται στον τίτλον.

Πρόκειται για αναμνήσεις εκείνης της εποχής όσες κατάφεραν να επιζήσουν στο μυαλό μου για κάπου 70 χρόνια πριν. Δεν είναι ιστορία, ούτε λογοτεχνία, παρά το γεγονός ότι μερικές φορές η δημοσιογραφία… παρεκτρέπεται, γι’ αυτό λένε ότι «η δημοσιογραφία είναι γρήγορη λογοτεχνία».

Ξεκαθαρίζω ότι σκοπός μου ήταν να καταγράψω μνήμες και εικόνες, που μπορεί να φαίνονται ξεθωριασμένες και μακρινές, αλλά είναι πραγματικές και σκληρές, αφού ξύνουν επουλωμένες πληγές, που τα σημάδια και οι ουλές τους, στην ψυχή και στο μυαλό μου με συνοδεύουν μέχρι σήμερα.

Οι αναμνήσεις δεν έχουν κανόνες και καθώς τις ανασκαλεύεις ξαναζείς τον πόνο, αφού τα γεγονότα σου ξαναθυμίζουν πικρές στιγμές του παιδικού σου βίου.

Έτσι πρόκειται για «τα χρόνια της πείνας και τα παιδιά της κατοχής» όπως τα έζησα εγώ και η οικογένειά μου. Είναι ένα βιβλίο 155 σελίδων, που το φρόντισαν οι εκδόσεις «Επτάλοφος».

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Τηλέφωνο : +30 210 3675400
Fax: +30 210 36 25 955
E-mail : morfotiko@esiea.gr

Ακαδημίας 20 10671 Αθήνα
3ος Όροφος