Δελτίο Τύπου: Παρουσίαση του βιβλίου «Ειδικός Απεσταλμένος» του Πέτρου Κασιμάτη

Δελτίο Τύπου: Παρουσίαση του βιβλίου «Ειδικός Απεσταλμένος» του Πέτρου Κασιμάτη

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Κασιμάτης και οι εκδόσεις «Αγγελάκη» παρουσιάζουν το λεύκωμα «Ειδικός Απεσταλμένος», την Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι:

  • Γιώργος Βλαβιανός
  • Βασίλης Καββαθάς
  • Δημήτρης Μαρκόπουλος
  • Γιώργος Τράγκας

Κείμενα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί:

  • Ρένος Χαραλαμπίδης
  • Νίκος Λεκάκης

Θα παίξουν τα μουσικά σύνολα SOL-FA υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κωνσταντάκη, και την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος  Νίκος Χιδίρογλου.

Ο Πέτρος Κασιμάτης σε αυτό το λεύκωμα ντοκουμέντων επιχειρεί να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια με εκατοντάδες έγχρωμες φωτογραφίες και σημειώσεις, για τα γεγονότα που τα τελευταία 35 χρόνια συγκλόνισαν τον πλανήτη και κάλυψε ως απεσταλμένος χαρίζοντάς του διεθνή επαγγελματική αναγνώριση και βραβεία. Μια πλούσια δημοσιογραφική διαδρομή, που εκτείνεται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, από την Κεντρική Αμερική των συγκρούσεων Κόντρας- Σαντινίστας, στην Ρουμανία για την ανατροπή Τσαουσέσκου, στο Λίβανο για τους βομβαρδισμούς της Βηρυτού, αλλά και την κάλυψη των πολεμικών συγκρούσεων στη Βοσνία, Κόσσοβο, Κουρδιστάν, Μέση Ανατολή και  στο Αφγανιστάν.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Τηλέφωνο : +30 210 3675400
Fax: +30 210 36 25 955
E-mail : morfotiko@esiea.gr

Ακαδημίας 20 10671 Αθήνα
3ος Όροφος