Δελτίο Τύπου: Η πολιτιστική πολιτική της ανάγνωσης της δημοσιογραφίας του 19ου αιώνα στην ψηφιακή εποχή

Δελτίο Τύπου: Η πολιτιστική πολιτική της ανάγνωσης της δημοσιογραφίας του 19ου αιώνα στην ψηφιακή εποχή

Διάλεξη  του ομ. Καθηγητή AledGruffyddJones, Ιστορικού με θέμα: Theculturalpoliticsofreadingnineteenth-centuryjournalisminadigitalage (Η πολιτιστική πολιτική της ανάγνωσης της δημοσιογραφίας του 19ου αιώνα στην ψηφιακή εποχή)

Οργάνωση: Εργαστήριο Τεκμηρίωσης και Μελέτης της Ιστορίας του Ελληνικού Τύπου (ΕΤΜΙΕΤ) / Κέντρο Έρευνας Νεότερης Ιστορίας (ΚΕΝΙ)/ Πάντειο Πανεπιστήμιο

Συνδιοργάνωση: Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ)

26 Νοεμβρίου 2015, 5-7 μ.μ.

Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
Συνεδριακός χώρος „ΔΕΣΚοι“
Λαγουμιτζή 22 & Χαριλάου Τρικούπη 1, 17671 Αθήνα – Καλλιθέα

Η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας Νεότερης Ιστορίας (ΚΕΝΙ), Πάντειο Πανεπιστήμιο, συμβάλλει στην συνδιοργάνωση εκδήλωσης στην οποία έχει προσκληθεί να μιλήσει ο ομ. Καθηγητής Aled Gruffydd Jones, Ιστορικός. Θέματηςδιάλεξηςείναι «The cultural politics of reading nineteenth-century journalism in a digital age». Θα παρουσιαστεί, σε σύντομη παρέμβαση, το ψηφιακό πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης του Παντείου Πανεπιστημίου. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση.

Η διάλεξη εντάσσεται στον κύκλο ομιλιών και συζητήσεων στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος για τα περιοδικά ποικίλης ύλης από τις αρχές του 20ου αιώνα έως σήμερα που εκπονείται από το ΕΤΜΙΕΤ σε συνεργασία με την ΕΣΠΗΤ.

Ταυτόχρονη μετάφραση σε ελληνικά και αγγλικά.

Είσοδος ελεύθερη.

Τηλέφωνο : +30 210 3675400
Fax: +30 210 36 25 955
E-mail : morfotiko@esiea.gr

Ακαδημίας 20 10671 Αθήνα
3ος Όροφος